Woonzorgcentrum Heerjansdam

Een duurzaam en eigentijds gebouw ontworpen voor ouderen

Duurzaam, eigentijds gebouw voor ouderen

In Heerjansdam heeft EGM architecten een duurzaam, eigentijds gebouw ontworpen voor ouderen met een zorgindicatie: Midden-Inn. In maart 2015 is aannemingsbedrijf BM Bouw Geldermalsen BV gestart met de bouw en in april 2016 is het pand officieel geopend.

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8

X

Woonzorgcentrum Heerjansdam

Comfortabel en veilig wonen

Het woonzorgcentrum Midden-in bestaat uit 36 appartementen, een multifunctionele ruimte en op elke verdieping een algemene ruimte. Voor de bouwfysische expertise werd EGM adviseurs al snel bij het ontwerpproces betrokken voor de akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Speerpunten waren comfortabel en veilig wonen met voldoende ruimte voor activiteiten en interactie.

 

Hoogste niveau op comfort en duurzaamheid

Er zijn innovatieve toepassingen op het gebied van energiebesparing gerealiseerd, die - in combinatie met hoge isolatiewaarden en duurzame energie - een verlaging van energiekosten opleveren. Onze adviseurs hebben dit project als pilot gebruikt om samen met W/E adviseurs de GPR Zorg te ontwikkelen. Hiermee is het hoogste duurzaamheidsniveau op comfort en duurzaamheid gerealiseerd in 2012/2013.

 

foto's: EGM architecten/Matthijs Borghgraef

bestekschrijver / kostendeskundige

Leo Visser

bouwkundig adviseur

Cees Dirks

Nieuwsgierig geworden?
Neem dan contact met ons op!