Thomas More Hogeschool Rotterdam

Voor langere tijd betrokken specifiek voor één onderdeel: akoestiek

Akoestiek in de nieuwbouw

Het door architect J.C.F. Margry ontworpen gebouw van de Thomas More Hogeschool dateert uit de ’50-er jaren en ligt in het centrum van Rotterdam, vlak bij het Centraal Station. Het ontwerp van de nieuw- en verbouw is van de hand van GAJ VWB Architecten. Pellikaan Bouwbedrijf heeft EGM adviseurs benaderd om advies uit te brengen ten aanzien van ruimteakoestiek en interne geluidsisolatie, zodat deze voldoet aan de vraagspecificatie (het technisch Programma van Eisen).

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

X

Thomas More Hogeschool Rotterdam

Advisering in meerdere fases

Het interessante van de opdracht voor de Thomas More Hogeschool is dat we gedurende langere tijd heel specifiek voor één onderdeel bij het project betrokken zijn, namelijk: de akoestiek. Bij de uitwerking van het plan zijn de voorgestelde constructieopbouw en materialisatie beoordeeld op interne geluidsisolatie, en is er gerekend aan de akoestiek. Ook de detaillering is beoordeeld op deze aspecten.

 

Meten is weten

Tijdens de uitvoering is in het werk gecontroleerd of de detaillering op de juiste wijze is uitgevoerd. Kort voor oplevering zijn metingen gedaan om te controleren of de geluidsisolatie en ruimteakoestiek voldoen aan de vraagspecificatie uit het Programma van Eisen. Omdat bepaalde eisen ook van toepassing zijn op een ingerichte ruimte, zijn er ook metingen uitgevoerd na plaatsing van de inrichting.

 

http://www.pellikaan.com/projects/thomas-more-hogeschool-rotterdam

Nieuwsgierig geworden?
Neem dan contact met ons op!