Mijn stage bij EGM

'EGM is een organisatie met aandacht voor iedere individuele medewerker'

Een organisatie met aandacht voor iedere individuele medewerker.

Al meer dan drie jaar ging ik vanuit Dordrecht naar Rotterdam met de trein naar de Hogeschool Rotterdam, waar ik eerst een jaar Bedrijfskunde MER heb gevolgd. In dat jaar maakte ik kennis met het vak Human Resource Management. Dit sprak mij zo aan, dat ik de opleiding HRM ben gaan doen.

 

Ik kwam met de trein dagelijks langs het pand van EGM architecten. Het pand straalt een modern stuk architectonisch werk uit en gaf mij de indruk van een formeel, strak bedrijf. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het pand er van binnen uit zou zien. Toen ik opzoek moest naar een stageplaats, was EGM één van de eerste bedrijven waar ik solliciteerde. En met succes! Ik werd aangenomen om te starten als HR stagiaire.

 

Het idee wat ik van EGM had sloot uiteindelijk helemaal niet aan bij mijn eerste indruk. EGM is een groot bedrijf waar echt aandacht is voor iedere individuele medewerker. Vaak worden medewerkers in een groot bedrijf 'een nummertje', maar dit is bij EGM niet het geval. Iedere medewerker krijgt de kans om zich te ontplooien en het beste uit zichzelf en zijn werk te halen.

 

Tijdens mijn stage heb ik een realistisch beeld gekregen van wat echt ‘werken’ is. Ook werd er rekening gehouden met wat ik wilde leren en bereiken. Ik heb van alle HR werkzaamheden iets mogen proeven, waardoor ik heb ontdekt wat mij goed ligt en waar ik meer aan moet werken. Al met al is EGM een leuk en interessant bedrijf om stage te lopen. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien.